Over Ons

Wie zijn wij?

Maatschap De Jong is een agrarisch familiebedrijf, bestaande uit sierteelt, bloemkwekerij en akkerbouw. Wij, Jan en Nellie de Jong (foto links), runnen het bedrijf, samen met onze oudste zoon Sjoerd (foto rechts). Ons bedrijf is gevestigd in Ouddorp, een mooi dorp op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee.

Maatschap De Jong is opgericht in 1950 en startte toen met verbouwen op 4 hectare land. In 1990 is Jan, samen met zijn vader, in maatschap gegaan en sindsdien zijn ze verschillende soorten sierfruit en pompoenen gaan telen. In 2004 hebben wij (Jan en Nellie) het bedrijf geheel overgenomen en zijn daarmee de derde generatie die het bedrijf leidt. Door de jaren heen is ons bedrijf flink gegroeid en tegenwoordig verbouwen we gewassen op ongeveer 50 hectare land. Op 25 van de 50 hectare wordt sierfruit geteeld. 


Wat doen wij? 

Maatschap De Jong is gespecialiseerd in het telen, wassen en verpakken van sierfruit en pompoenen. Dit sierfruit wordt geteeld op circa 25 hectare, wat gelijk staat aan ongeveer 2 miljoen stuks. We beschikken over verschillende machines van hoogwaardige kwaliteit om het sierfruit te sorteren en te wassen. Het verpakken van het sierfruit gebeurt altijd handmatig, waardoor we er zeker van zijn dat onze producten van goede kwaliteit zijn. Tevens wordt ons sierfruit niet bespoten met chemicaliĆ«n. Maatschap De Jong teelt dus een "schoon" product! 

Naast het sierfruit en pompoenen teelt Maatschap De Jong ook gladiolen, zonnebloemen, vroege aardappelen, sjalotten, plantuien, tarwe, suikerbieten en wortelen. Door deze gevarieerde teelten zijn wij het hele jaar door druk bezig. 

Verder hebben wij naast het agrarische gedeelte van ons bedrijf, ook een recreatief gedeelte. Maatschap De Jong is namelijk in het bezit van een camping met 45 kampeerplaatsen. 

Hoe zien wij de toekomst?

In de toekomst willen wij de kwaliteit van onze producten nog verder verhogen. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe technieken om het sierfruit voorzichtiger en beter te kunnen behandelen. Hierbij willen we ook de capaciteit van ons bedrijf vergroten, zodat we nog meer verschillende soorten sierfruit kunnen aanbieden. We proberen zo veel mogelijk in te spelen op wat de markt van ons bedrijf vraagt. 
Een ander kernpunt voor ons bedrijf is duurzaamheid. Zoals eerder gezegd telen wij "schoon" sierfruit. De gewassen worden niet bespoten en we streven er ook naar om zo min mogelijk kunstmest te gebruiken. 

Onze certificaten